Van Gitaar tot Techno

popmuziek, CKV VMBO, basisvorming

Raymond en René vormen de live danceformatie DIVE, die over de hele wereld optreedt; van Miami tot Kiev. Daarnaast componeren ze muziek voor o.a tv-programma’s van John de Mol, het NOS-journaal en Telekids. Allemaal tunes en muziek van
Maar ergens in een ver, ver verleden is de mens muziek gaan maken.
René en Raymond laten in ‘Van Gitaar tot Techno’ horen hoe dat ongeveer is gegaan. DIVE neemt de leerlingen mee op een muzikale reis van heel vroeger tot het moderne nu. Van de eerste trommel tot aan de nieuwste samplemachine; van het oudste instrument ter wereld (die ze ook meenemen) tot aan infrarood apparaatjes waar je mee kunt scratchen!
Tijdens dit participatieconcert spelen de mannen van DIVE dè muziekstijlen van nu: vette dubstep, drum-and-bass en breakbeats. Maar ze laten ook horen hoe deze muziekstijlen ontstaan zijn. Naast veel interactiviteit met de zaal (oa een muziekquiz met mooie prijzen), gaat in de show ‘leerzaam’ hand-in-hand met ‘genieten’.
Aan het eind van de show, die in rap tempo alle ins-and-outs laat zien, worden leerlingen op het podium uitgenodigd om een mini-song in elkaar te zetten. Zo worden de leerlingen op het podium op laagdrempelige wijze begeleid naar een spetterende finale.

 
Algemene gegevens
DIVE 
12/18 jr 
René Lenting en Raymond Dreesen 
6x4x3 
45
 
150 / 200
 
90 
10
 
15 
Prijzen
€ 765,- voor de eerste voorstelling, , € 253,- voor een tweede uitvoering, , € 257,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie 
Afbeeldingen
Urls