Shakespearience

theater

De Shakespearience is de leukste, snelste en meest leerzame manier om uw leerlingen te enthousiasmeren voor Shakespeare, zijn toneelstukken en zijn taal.

De Shakespearience is een Shakespeare-rollercoaster van één lesuur. Uw leerlingen worden op een interactieve, humoristische en energieke manier meegenomen naar Shakespeare’s tijd. Sappige feitjes, ontroerende sènes en grappige anekdotes wisselen elkaar in rap tempo af.  Zo laten we zien dat  Shakespeare niet stoffig en saai is, maar relevant en helemaal van nu. De eerste "Yo Mama-insults" ? Van Shakespeare! De eerste "knock, knock-joke"? Van Shakespeare! Wedden dat ook jij afgelopen week Shakespeare hebt geciteerd? Do the Shakespearience and you'll know!

Wat: 

In één lesuur zien uw leerlingen een dwarsdoorsnede van Shakespeare's oeuvre en wordt zijn wereld tot leven gebracht met bijzondere inzichten, sappige feitjes en onverwachte wendingen. De Shakespearience is leerzaam, interactief, vol humor en energie.  Uw leerlingen zullen verrast staan hoe leuk én relevant Shakespeare nog steeds is.

Hoe:

Elke scène wordt twee keer gespeeld. Eerst in het modern Engels of Nederlands (naar keuze) en vervolgens in de originele versie. Tussen de twee versies door wordt uitgelegd hoe het eraan toeging in die tijd, wat de scène nou zo bijzonder maak en welke taalvondsten Shakespeare heeft toepast. Zo maken we de oorspronkelijke tekst voor iedereen begrijpelijk en komt de scéne volledig tot zijn recht!

We spelen tussen de leerlingen in en betrekken ze bij de voorstelling. We laten ze mee joelen en juichen alsof ze in het Globe theater zijn van de 16e eeuw.  We houden een Shakespeare 'Yo Mama Battle' en bewijzen hoe iedereen afgelopen week nog Shakespeare heeft geciteerd. Aan het eind van de voorstelling is Shakespeare weer helemaal van nu!


 
Algemene gegevens
Shakespeare op School 
14/18 jr 
 
5x5x3 
50
 
60 / 120
 
30 
0
 
15 
Prijzen
€ 944,- voor een eerste uitvoering, € 512,- voor een tweede, € 333,- voor een derde uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie 
Afbeeldingen