Liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven

theater

De toon van de voorstelling is licht en humoristisch, maar er komt een serieus thema aan bod: je kwetsbaar opstellen.
Wat doe je als je verliefd bent? Wat doe je als je iets moet laten zien aan een kritisch publiek? Hoe ga je om met kritiek? Of nog erger: mensen die je uitlachen?
 
Maarten neemt de leerlingen mee in grappige én confronterende sketches. Met een hoop interactie, muziek en typetjes. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe hijzelf op de middelbare school hoopte van een sulletje een echte kerel te worden als ‘ie op een gevaarlijke vechtsport ging. Hij was ook nog eens tot over z’n oren verliefd op een meisje uit z’n klas dat naar zijn idee op “echte kerels” viel. Dus Maarten ging ervoor! Het liep natuurlijk allemaal héél anders dan hij hoopte... . En hij liep zelf na afloop ook een beetje anders. Met z’n gebroken hart en z’n gekneusde ribben.
 
Maarten wisselt in deze voorstelling cabaret en stand-up comedy af met goocheltrucs, unieke percussie-instrumenten en eigenaardige dansjes. Hij zingt, hij rapt en hij beatboxt. Alles in een hoog tempo en met een hoge grapdichtheid. En af en toe trekt hij een wijze, filosofische conclusie. Althans... dat vindt ‘ie zelf.
 
 
‘Enorme muzikaliteit’. Het Parool
Vlotte babbels… blakend van het zelfvertrouwen’. De Telegraaf
Maarten viel op door een mooie, geëngageerde conference’. De Volkskrant
 
Genre: cabaret, stand-up comedy en muzikaal theater
 
DOELGROEP:
 
Er zijn drie verschillende versies van de voorstelling: 1) vmbo 2)havo/vwo en 3) voor gelegenheden waarbij alle niveaus door elkaar zitten.
Maarten past de voorstelling bovendien aan aan de leeftijd van de leerlingen: een 13-jarige vindt immers andere grappen leuk dan een 17-jarige.

 
Algemene gegevens
Maarten Willemse  
12/18 jr 
 
5x4x3 
50
 
180 / 0
 
45 
30
 
30 
Prijzen
€1383,- voor de eerste voorstelling,, €754,- voor een tweede uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie 
Afbeeldingen