Musica do Brasil

wereldmuziek, CKV VMBO, CKV 1 muziek

Wereldmuziek:  Muziek uit Brazilië wordt steeds populairder in ons land. De belangstelling voor de vele authentieke vormen en verschillende stijlen groeit. Ook de hedendaagse popmuziek maakt steeds meer gebruik van Braziliaanse ritmes. Musici als Paul Simon, Sting en David Byrne hebben in belangrijke mate gezorgd voor deze belangstelling. Tijdens dit concert wordt een muzikale reis door Brazilië gemaakt van het noorden naar het zuiden. Elke streek heeft zijn eigen stijlen, ontstaan door vermenging van de cultuur van de oorspronkelijke bewoners met die van bewoners uit andere landen die zich op dit continent vestigden. De stijlen zijn onder andere lambada, choro, capoeira, baiao en samba. Het gebruik van percussie-instrumenten staat centraal. Er wordt ook gezongen, gitaar en cavaquinho (4-snarig gitaartje) gespeeld. Muzikale sfeerschildering.

 
Algemene gegevens
Musica do Brasil 
12/18 jr 
Edson Gomes (percussie, zang), Nelson Latiff (percussie, gitaar, viola, cavaquinho, zang) en Henk Janssen (percussie, gitaar, cavaquinho, zang) 
8x6x3 
50
 
180 / 0
 
75 
10
 
30 
Prijzen
€ 1.226,- voor een eerste uitvoering€ 366,- per volgende uitvoering, € 366,- per volgende uitvoering, op dezelfde dag in dezelfde accommodatie 
Afbeeldingen